Uzziņai! Kur šonedēļ gaidāmi plašākie ceļu remontdarbi?

© f64.lv, Lauris Aizupietis

Šonedēļ plašākie ceļu remontdarbi ir uz Smiltenes - Gulbenes un Saldus - Ezeres šosejām, kur remontdarbu posmu šķērsošanai var būt nepieciešama aptuveni stunda, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uz autoceļa Smiltene - Gulbene remontdarbi notiek no Taurēm līdz Gulbenei, bet uz autoceļa Saldus - Ezere - no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai. Ar papildus 40 minūtēm ceļā jārēķinās, braucot no Madonas līdz Dzelzavai pa autoceļu Madona - Gulbene.

Lai izvairītos no sastrēgumiem un ilgas gaidīšanas pie luksoforiem, LVC aicina apbraukt Ventspils šosejas remontdarbu posmu no Kūdras līdz pagriezienam uz Smārdi - tur autovadītāji tiek aicināti braukt pa Liepājas šoseju un autoceļu Jelgava - Tukums, kā arī Ērgļu ceļa remontdarbu posmu no Rīgas apvedceļa līdz pagriezienam uz Tīnūžiem, ko var apbraukt pa autoceļiem Inčukalns - Ropaži - Ikšķile un Ulbroka - Ogre.

Uz Jelgavas šosejas no Rīgas līdz Jaunolainei satiksme tiek organizēta pa vienu brauktuvi, tur rīta un vakara stundās iespējama palēnināta satiksme un posma izbraukšana var prasīt 20-45 minūtes.

Līdz 22.maijam satiksmei būs slēgts tilts pār Kuju uz reģionālā autoceļa Jaunkalsnava-Lubāna. Slēgtā posma apbraukšana iespējama pa vietējo autoceļu Ļaudona-Mūrnieki un Brīvības ielu Ļaudonā.

Ventspils šosejas posmā no Kūdras līdz Smārdes pagriezienam piecos posmos satiksmi regulē luksofori vai satiksmes regulētāji. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 50 minūtes.

Autoceļa Rēzekne - Terehova posmā no Nirzas līdz Zilupei ir divi reversās kustības posmi, kur satiksmi regulē ar luksoforiem vai priekšrocības ceļazīmēm. Ātruma ierobežojums tur noteikts 50 un 70 km/h, bet paredzamais posma šķērsošanas laiks ir 15 minūtes.

Autoceļa Grebņeva - Rēzekne - Daugavpils posmā no Lubāniem līdz Caunēm ieviests viens reversās kustības posms, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h un paredzamais posma šķērsošanas laiks ir 10 minūtes. Savukārt posmā no krustojuma ar autoceļu Ostrova - Vīgantu stacija līdz Višķu stacijai ir divi ar luksoforu regulēti posmi, ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 20 minūtes.

Svarīgākais