Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Autovadītājiem! Kur šonedēļ būs lielākie satiksmes ierobežojumi?

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Valsts autoceļu tīklā ir sākusies būvdarbu sezona, vairākos posmos autobraucējiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem, bet lielākie satiksmes ierobežojumi šonedēļ ir uz Ērgļu ceļa, kā arī uz Ventspils un Jelgavas šosejām, informē "Latvijas valsts ceļi".

Būvdarbi uz Ventspils šosejas ievērojami paildzina laiku, kas jāpavada ceļā, kā arī apgrūtina braukšanas apstākļus, tāpēc autobraucēji aicināti izvēlēties apbraucamo ceļu. Ventspils šosejas posmā no Kūdras līdz Smārdes pagriezienam vairākos posmos satiksmi regulēs ar luksoforu vai ar satiksmes regulētāju palīdzību, ātrums ierobežots līdz 50 un 70 km/h, līdz ar to remontposma šķērsošana prasīs vismaz 50 minūtes.

Jelgavas šosejas posmā no Rīgas līdz Jaunolainei satiksme abos virzienos organizēta pa vienu brauktuvi, un šāda satiksmes organizācija saglabāsies līdz gada beigām. Uz Vidzemes šosejas pie Siguldas pārvada pār dzelzceļu būvdarbu laikā satiksme organizēta pa apbraucamo ceļu un noteikts ātruma ierobežojums 30 km/h.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts reģionālajiem autoceļiem ir autoceļa Rīga-Ērgļi posmā no Rīgas apvedceļa līdz pagriezienam uz Tīnūžiem, kur posma šķērsošanas laiks ir aptuveni stunda. Uz autoceļa Balvi- Kapūne Vārnienes tilta pārbūves laikā satiksmi pa pagaidu tiltu organizē ar luksoforu, bet autoceļa Butnāri- Saldus- Ezere posmā no Kursīšiem līdz Lietuvas robežai ir divi luksoforu posmi un paredzamais remontposma šķērsošanas laiks - 40 minūtes.