Vai par braucienu ar vilcienu nāksies maksāt vairāk?

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Saistībā ar degvielas cenu kāpumu AS "Pasažieru vilciens" izmaksas par degvielu mēneša laikā ir pieaugušas par 29%, saka uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Vienlaikus viņš arī piebilda, ka degvielas cenu pieaugums dod cerību uz pasažieru skaita pieaugumu.

"Piemēram, marta otrajā pusē ir redzams, ka pasažieru skaits ir dubultojies, salīdzinot ar to pašu laiku pirms gada. Mēs tuvojamies jau tam pasažieru skaitam, kāds bija pirms pandēmijas. Un es ceru, ka šī tendence saglabāsies," sacīja Grigulis.

Jautāts, vai saistībā ar izmaksu pieaugumu varētu būt nepieciešama biļešu cenu palielināšana, "Pasažieru vilciena" vadītājs atbildēja, ka par par cenu līmeni nelemj pats uzņēmums, bet par to atbild Sabiedriskā transporta padome.

"Mēs uz šo jautājumu varam skatīties ne tikai no izdevumu, bet arī no ieņēmumu viedokļa. Kā jau es minēju, pašlaik ir redzams pasažieru skaita pieaugums un martā mūsu ieņēmumi būs par vairāk nekā 50% lielāki nekā pērn šajā laikā," teica Grigulis, skaidrojot, ka, iespējams, šie ieņēmumi var kompensēt izdevumu pieaugumu.

Viņš arī uzsvēra, ka precīzākai analīzei ir nepieciešams ilgāks laiks. "Tāpat, ja vienu mēnesi degvielas cenas aug, tas nenozīmē, ka pēc tam nesekos to kritums un ilgākā periodā tas var līdzsvaroties," teica "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētājs.

Svarīgākais