Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Iereibis šoferis Liepājā vienlaicīgi izdara septiņus pārkāpumus

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

12.martā Liepājā tika apturēta automašīna ”Ford”, kuras vadītājs izdarījis septiņus likumpārkāpumus, par kuriem uzsākti seši administratīvo pārkāpumu procesi un viens kriminālprocess, ziņo Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

12.martā ap pulksten 20.00 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas patrulēja Liepājā, Raiņa ielā virzienā no centra uz Baseina ielas pusi, taču vīrietis ar transportlīdzekli “Ford Focus”, izbraucot no 1905.gada ielas un nogriežoties pa labi, nedeva ceļu dienesta transportlīdzeklim, kuram bija priekšroka.

Automašīnas “Ford” vadītājs pēc tam nogriezās pa labi Baseina ielā, kur tika apturēts.

Likumsargi veica alkohola pārbaudi vīrieša izelpā un konstatēts, ka viņš atradies 1,89 promiļu reibumā un transportlīdzekli vadījis bez iegūtām transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Konstatēta arī virkne administratīvo pārkāpumu - transportlīdzekļa numura zīmes neatbilst attiecīgā transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem, transportlīdzeklis nav reģistrēts noteiktā kārtībā, transportlīdzeklim nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un transportlīdzeklim nav veikta valsts tehniskā apskate. Tāpat vīrietis nebija piesprādzējies ar drošības jostu.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas par notikušo uzsāka sešus administratīvā pārkāpuma procesus, savukārt Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonas uzsāka kriminālprocesu par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Valsts policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana alkohola reibumā nav pieļaujama un tā apdraud gan paša, gan apkārtējo veselību un dzīvību.