Sniega dēļ kavējas Rīgas satiksmes autobusi

Rīgā satiksmes autobusi kavējas aptuveni par desmit minūtēm, aģentūrai LETA stāstīja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš informēja, ka trolejbusi un tramvaji kursē atbilstoši plānotajam laika grafikam.

Kā ziņots, šodien Rīgas tilti un centrālās ielas tiek tīrītas kopš plkst.6, kad sāka snigt sniegs.

Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centrā informēja, ka līdz pēcpusdienai maģistrālās ielas ir izdevies notīrīt Centra rajonā un Vidzemes priekšpilsētā un patlaban tiek tīrītas rajona nozīmes ielas. Centra rajonā strādā divas mašīnas, Vidzemes priekšpilsētā - četras, Zemgales priekšpilsētā - sešas, Kurzemes rajonā - divas, Ziemeļu rajonā - trīs mašīnas, Latgales priekšpilsētā - sešas mašīnas, tiltus tīra un kaisa ar pretslīdes materiālu vēl sešas mašīnas.

Šodien Rīgas domes Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centra dežurantiem zvana daudzi iedzīvotāji, kuri informē par to, ka nav iespējams izbraukt no nelielām ielām, pagalmiem.

Jau ziņots, ka Rīgā turpinās sniega izvešana. Turpmākajās naktīs sniegu paredzēts izvest no centra gājēju tuneļiem, sabiedriskā transporta pieturvietām, krustojumu teritorijām, atsevišķiem tiltiem, kā arī no šaurajām pilsētas ielām, kur sniega vaļņi brauktuvju malās traucē transportlīdzekļu kustību.

Ar vietu sarakstu, kur tuvāko dienu laikā plānots izvest sniegu, iedzīvotājiem ir iespēja iepazīties Satiksmes departamenta mājaslapā "www.rdsd.lv".

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais