Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Uzzini, kur šodien ir īpaši slikti braukšanas apstākļi [papildināts plkst. 12:49]

© f64.lv, Kaspars Krafts

Vietām joprojām ir īpaši apgrūtināti braukšanas apstākļi. Pēcpusdienā austrumu daļā tos pasliktinās putenis, informē VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

LVC ziņo, ka salīdzinot ar situāciju no rīta, šodien uz plkst. 12.00 braukšanas apstākļi pa valsts autoceļiem ir uzlabojušies, tomēr dažviet tie joprojām ir īpaši apgrūtināti.

Ļoti apgrūtināta braukšana patlaban saglabājas:

  • Jelgavas šosejas (A8) posmā no Meitenes līdz Jelgavai;
  • no Jelgavas, braucot Iecavas un Kalnciema virzienā;
  • Liepājas šosejas (A9) posmā no Kaģiem līdz Apšupes krustojumam;
  • uz reģionālā autoceļa P112 posmā no Grobiņas līdz Aizputei;
  • Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Salaspilij;
  • Tallinas šosejas (A1) posmā no Berģiem līdz Gaujas tiltam.

Visā Latvijā ir apgrūtināta braukšana pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem.

Meteorologi prognozē, ka dienas laikā gaidāma stipra snigšana un putenis valsts austrumu daļā. Autoceļi būs sniegoti, puteņa laikā var būt ierobežota redzamība. Stiprs vējš turpināsies arī piekrastē.

LVC aicina autobraucējus plānot papildu laiku ceļam, jo satiksme daudzviet ir palēnināta. Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci.

Jau vēstījām, ka piektdienas rītā Kurzemē un Zemgalē braukšanas apstākļi bija īpaši apgrūtināti stiprā vēja, sniega un apledojuma dēļ, tādēļ autovadītāji tika aicināti izvērtēt nepieciešamība doties ceļā. Arī citviet valsts teritorijā no rīta braukšanas apstākļi bija apgrūtināti pa visu kategoriju autoceļiem - galvenajiem, reģionālajiem un vietējiem.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos tika iesaistītas 197 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

LVC uzsvēra, ka autovadītājiem jārēķinās - ceļi var apledot atkārtoti, arī pēc apstrādes ar reaģentiem, savukārt snigšanas laikā sniega kārta uz ceļiem veidojas atkārtoti. Vēja dēļ var veidoties sniega sanesumi.