Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Uzzini, kur šorīt ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Šorīt apledojums apgrūtina braukšanu pa atsevišķiem valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Kurzemē un Zemgalē, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Daugavpils šosejas posmā no Saulkalnes līdz Skrīveriem, pa Bauskas šoseju visa maršruta garumā un Jelgavas šosejas posmā no Rīgas līdz Meitenei.

Apgrūtināta braukšana ir arī Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, Ventspils šosejas posmos no Rīgas līdz Kūdrai un no Talsiem līdz Strazdei, kā arī pa Liepājas-Rucavas šoseju visa maršruta garumā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Liepājas, Ogres un Talsu apkārtnēs.

Slideno ceļa posmu kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 62 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, bet ļoti apgrūtināti tie ir Gulbenes apkārtnē.

Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase. Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem, kas pārsvarā ir vietējās nozīmes autoceļi, nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos, informē LVC.