Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Daudzviet veidojas apledojums uz valsts galvenajiem autoceļiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Šodien plkst.12.00 valsts austrumu daļā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļu, uz ceļiem strādā 35 VAS “Latvijas Autoceļu uzturētājs” (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir sekojošos posmos:

  • Daugavpils šoseja (A6) posmā no Nīcgales līdz Paterniekiem;
  • Jēkabpils-Terehova (A12) posmā no Varakļāniem līdz Terehovai;
  • Rēzeknes šoseja (A13) visā posmā;
  • Daugavpils apvedceļš (A14) visā posmā;
  • Rēzeknes apvedceļš (A15) visā posmā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Balvu, Daugavpils, Gulbenes, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes apkārtnē.

Turpinoties atkusnim, autobraucējiem jārēķinās, ka īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi var veidoties uz ceļiem ar grants segumu, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu. Šo ceļu bīstamos posmus pēc nepieciešamības rievo un kaisa ar smilti, taču šādos apstākļos tas nav efektīvi, jo kūstošais snigs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst.

Tiem, kas ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, ir jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem, tai skaitā atkusnī, un atbilstoši jāaprīko autotransporta līdzekļi, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm. LAU aicina izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un braukšanas stilu.

Ļoti uzmanīgiem šajos laika apstākļos ir jābūt arī gājējiem un velosipēdistiem.

Meteorologu prognozes liecina, ka atkusnis turpināsies līdz nedēļas vidum, kad pakāpeniski gaisa temperatūra kļūs zemāka.