Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Latvija paraksta nolīgumu par gaisa satiksmi ar Čīli

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Parakstīts Latvijas un Čīles nolīgums par gaisa satiksmi, kas dod iespēju sākt regulārus aviopārvadājumus starp abām valstīm, kā arī Latvijas un Čīles aviokompānijām slēgt sadarbības līgumus par lidojumiem savu maršrutu tīklos, informē Satiksmes ministrijas pārstāvji.

Nolīgumu tika parakstīts Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) ikgadējā gaisa satiksmes pakalpojumu pasākuma "ICAN2021" laikā, kas no 6. līdz 10.decembrim notiek Bogotā, Kolumbijā. No Latvijas puses nolīgumu parakstīja Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova.

Starpvalstu nolīgums ir tiesisks pamats gaisa pārvadājumu veikšanai starp Latviju un Čīli, kas stiprina Latvijas aviācijas nozares konkurētspēju un paver jaunas iespējas tautsaimniecības attīstībai kopumā, norāda Satiksmes ministrijas pārstāvji.

Nolīgums nosaka abu valstu aviokompāniju tiesības, atrunā gaisa pārvadājumu uzsākšanas nosacījumus un darbības noteikumus, kas jāievēro abu valstu aviokompānijām, veicot regulāros pasažieru un kravu gaisa pārvadājumus starp Latviju un Čīli.

Nolīgums nosaka arī nodokļu un nodevu piemērošanu, abpusēju licenču un sertifikātu atzīšanu, strīdu izšķiršanu un citus ar regulāras gaisa satiksmes veikšanu saistītus jautājumus.