Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Uzmanies! Sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi uz visām lielajām šosejām

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šorīt sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi uz visiem galvenajiem autoceļiem, bet Tallinas šosejas posmā no pagrieziena uz Tūju līdz Ainažiem braukšanas apstākļi ir īpaši sarežģīti stiprās snigšanas dēļ, liecina VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) autoceļu karte.

Teju visā Rīgas apvedceļa garumā, daudzos Tallinas šosejas posmos, Daugavpils šosejas posmos un visā Bauskas šosejas garumā satiksme ir palēnināta.

LVC mikroblogošanās vietnē "Twitter" raksta, ka uz Tallinas šosejas no pagrieziena uz Tūju līdz Ainažiem un autoceļa Ainaži-Matīši stiprās snigšanas dēļ īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi. Vietām Vidzemē šodien vēl snigs ilgstoši.

LVC aicina autovadītājus braukt piesardzīgi.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka šajā gadalaikā autovadītājiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties ātrumu un ieturot droši distanci uz ceļa. Snigšanas laikā sniega sega uz ceļiem var veidoties atkārtoti, tāpat ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots laiks līdz pat 24 stundām.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.