Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Sniega dēļ visā valsts teritorijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien uz plkst. 12.30 visā valsts teritorijā turpinās snigšana, braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, un to uzlabošana prasīs laiku, ziņo VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs".

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, patlaban uz valsts autoceļiem strādā vairāk nekā 130 ziemas dienesta tehnikas vienību.

Autobraucējiem jārēķinās, ka satiksme visas dienas garumā būs palēnināta, tāpēc aicinām plānot papildu laiku un savlaicīgi doties ceļā.

Stiprās snigšanas dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz visiem valsts galvenajiem autoceļiem, izņemot Liepājas šosejas (A9) posmu no Liepājas līdz Kalvenei un šoseju Liepāja-Lietuvas robeža (Rucava) (A11) posmā no Liepājas līdz Lietuvas robežai.

Apgrūtināta braukšana ir arī uz reģionālajiem autoceļiem visā Latvijā.

Vēršam uzmanību, ka īpaši apgrūtināti apstākļi ir uz valsts vietējās nozīmes autoceļiem. Ceļu tīrīšana notiek prioritārā secībā, un vietējos ceļus ar mazāku satiksmes intensitāti iztīra vēlāk.

Aicinām autovadītājus rēķināties, ka sniega kārta un apledojums var atkārtoti veidoties uz ceļa arī pēc ziemas uzturēšanas dienesta darba! Atgādinām, ka šādos apstākļos jābūt īpaši piesardzīgiem, jāizvēlas autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs braukšanas ātrums un distance, un jārēķinās ar papildu laiku ceļā.

Pēc snigšanas beigām valsts galvenie autoceļi no sniega ir jānotīra trīs stundu laikā, savukārt uz mazāk noslogotiem ceļiem šiem darbiem tiek dots līdz pat 24 stundām.

Aicinām autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī mājaslapā www.lvceli.lv un aplikācijā Waze.