Noteiktām cilvēku grupām atjaunos atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

No šodienas studenti var iegādāties braukšanas biļetes ar atlaidi Rīgas sabiedriskajā transportā, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Pēc Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojuma "Rīgas satiksme" sākusi braukšanas maksas atlaižu atjaunošanu atsevišķām pasažieru kategorijām.

Atlaides pakāpeniski tiks atjaunotas 1.- 3.klašu skolēniem un speciālo izglītības programmu skolēniem.

Atlaides tiks atjaunotas ārstniecības procesā iesaistītās personas, kuras strādā Rīgas pilsētas pašvaldības veselības aprūpes kapitālsabiedrībās un kuru nedēļas darba laiks ir vismaz 20 stundas.

Biļetes ar atlaidi varēs iegādāties arī Rīgas domes Labklājības departamenta pakļautības iestāžu sociālie darbinieki.

Atlaide braukšanai sabiedriskajā transportā tiks piešķirta arī medicīnas studentiem, kuriem mācību process noris klātienē.

Lai saņemtu šo atlaidi, studentiem, kuri studē medicīnu un kuriem mācību process noris klātienē, jādodas pie sabiedriskā transporta biļešu tirdzniecība automāta un, tajā ievietojot personalizēto e-talonu, jāaktivizē atlaide.

Jau ziņots, ka 2020.gadā "Rīgas satiksmes" apgrozījums bija 173,503 miljoni eiro, kas ir par 9,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 26,9%, sasniedzot 980 886 eiro.

Kompānija "Rīgas satiksme" reģistrēta 2003.gadā, un tās vienīgā īpašniece ir Rīgas dome. "Rīgas satiksmei" pieder kapitāldaļas SIA "Rīgas karte" (51%) un SIA "Rīgas acs" (100%).