Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Sākusies valsts autoceļu ziemas uzturēšanas sezona

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Uz valsts autoceļiem kopš 16.oktobra ir sākusies ceļu uzturēšanas ziemas sezona, kas nozīmē, ka darbu diennakts režīmā sākuši uzņēmuma "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta dežuranti, kas pieņem lēmumus par ziemas dienesta darbu uzsākšanu, balstoties pēc faktiskā autoceļa virsmas stāvokļa un laika apstākļu prognozēm, informē "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Vienlaikus 34 valsts autoceļu posmos turpinās būvdarbi un ir ieviesti satiksmes ierobežojumi.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Rīgas apvedceļa Salaspils-Babīte posmā no Ķekavas apļa līdz Jelgavas šosejai, kur vienā posmā satiksmi organizē satiksmes regulētāji un paredzamais remontposma šķērsošanas laiks ir 20 minūtes.

Uz autoceļa Jēkabpils- Rēzekne- Ludza posmā no Greiškāniem līdz Rīgas ielai ir ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h. Posma šķērsošana var prasīt 15 minūtes. Uz autoceļa Rēzekne- Daugavpils ceļa segas pārbūves posmā no Rēzeknes līdz Bekšiem ir ātruma ierobežojums 30, 50 un 70 km/h, un paredzamais šķērsošanas laiks - 35 minūtes.

Uz Daugavpils šosejas pārvada pār dzelzceļu netālu no Lūbastes satiksme organizēta pa vienu joslu ar luksoforiem, vadstatņiem un ceļazīmēm. Ātruma ierobežojumi 70 un 50 km/h.