Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Pašvaldības atcels sabiedriskā transporta atlaides nevakcinētajiem

© f64.lv, Kaspars Krafts

No 25.oktobra pašvaldības un sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēji, kuri saņem dotācijas no pašvaldību līdzekļiem, nepiemēros noteiktos braukšanas maksas atvieglojumus pilngadīgām personām, kurām nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, paredz valdības 12.oktobrī pieņemtais precizējums, informē Satiksmes ministrija. 

Vienlaikus pieņemtie grozījumi nenosaka izmaiņas pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos saskaņā ar Ministru kabineta 2021.gada 22.jūnija noteikumiem Nr.414 "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi".

Piemēram, I un II grupas invalīdi, politiski represētie, daudzbērnu ģimenes u.c. noteikumos noteiktās pasažieru kategorijas saņems braukšanas atlaides tāpat kā līdz šim.

Joprojām spēkā paliek iepriekš noteiktie drošības pasākumi par regulāru transportlīdzekļa dezinfekciju un salona vēdināšanu, atverot lūkas. Savukārt pasažieriem paliek spēkā obligāta prasība brauciena laikā lietot sejas maskas.

Ņemot vērā joprojām augstos epidemioloģiskos riskus, Satiksmes ministrija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot visus noteiktos drošības pasākumus - ievērot 2 m distanci, mazgāt rokas, vēdināt telpas un lietot sejas maskas visur, kur tās ir jālieto.

Izmantot sabiedrisko transportu tikai neatliekamiem braucieniem, izvairoties braukt rīta un vakara stundās. Tāpat, ja ir iespēja, īsās distances veikt ar kājām vai velosipēdu. Katra cilvēka izlēmīga rīcība, rūpīgi ievērojot visus drošības pasākumus un vakcinējoties, palīdz apturēt pandēmiju un atgriezties ierastajā ikdienas dzīves ritmā.