Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

"Roadpol Drošības dienu" laikā policija fiksējusi būtiskus pārkāpumus

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Valsts policija (VP) akcijā "Roadpol Drošības dienas" kopumā konstatējusi 1647 transportlīdzekļu vadītājus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Akcija norisinājās no 16.septembra līdz 22.septembrim, un tās laikā pastiprināti uzraudzīja satiksmes dalībniekus.

Pēc šādas akcijas, kur tika pievērsta pastiprināta uzmanība satiksmes dalībniekiem, aizvien nācies secināt, ka ir daļa tādu autovadītāju, kuri, neskatoties uz sabiedrības informēšanu un izglītošanu, turpina bezatbildīgi izturēties gan pret savu, gan līdzcilvēku drošību, uzsvēra policijā.

Pārbaužu laikā šajā nedēļā uz Latvijas ceļiem Valsts policijas darbinieki fiksējuši 1647 transportlīdzekļu vadītājus par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, pieķerti 83 autovadītāji, kas vadījuši savu spēkratu alkohola reibumā, savukārt trīs šoferi bija narkotisko vielu iespaidā. Tāpat fiksēti 66 agresīvie braucēji un aptuveni 250 pārkāpumi par drošības jostu nelietošanu braukšanas laikā.

Latvijā no gada sākuma līdz 22. septembrim ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 104 ceļu satiksmes dalībnieki, bet negadījumos cietuši 3026. Pērn šajā pat periodā ceļu satiksmes negadījumos bojā gāja 93 cilvēki, bet cieta 3221.

"Lai drošība uz ceļiem uzlabotos, ir jāiesaistās visām atbildīgajām institūcijām, jo, ņemot vērā šī brīža situāciju, ceļu satiksmes drošības jautājumam jābūt vienai no galvenajām valsts izvirzītajām prioritātēm un uzdevumiem. Tāpat arī autovadītājiem ir jāmaina sava attieksme un jāsaprot, ka braukšana, ievērojot ceļu satiksmes noteikumus, ir galvenokārt drošības jautājums, nevis vienkārši kāda iegriba," norāda VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

"Satiksmes dalībniekiem arī ikdienā ir jābūt atbildīgiem un apzinīgiem, pat ja šādas pastiprinātas kontroles nenotiek. Katram pašam jāsaprot, ka dzīvība nav rotaļlieta un ceļu satiksme nav spēļu laukums - mazākā neuzmanība uz ceļa var kādam prasīt veselību, citam pat dzīvību,” uzsver Jančevskis.