Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Uzmanību! Covid-19 inficētais braucis ar autobusiem Dundaga-Ventspils un Ventspils-Rīga

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 19.septembrī braucis ar autobusu maršrutos Dundaga-Ance-Virpe-Ance-Ventspils un Ventspils-Talsi-Tukums-Dubulti-Rīga.

Inficētā persona 19.septembrī plkst.15 braukusi no Dundagas uz Ventspili, savukārt 21.septembrī braukusi ar autobusu maršrutā Ventspils-Talsi-Tukums-Dubulti-Rīga plkst.15.35 no Ventspils uz Talsiem un tālāk ar autobusu maršrutā Rīga-Dubulti-Talsi-Dundaga-Kolka plkst.18 no Talsiem līdz Dundagai.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos datumos šajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli, aicina epidemiologi.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka persona bijusi kontaktā ar Covid-19 slimnieku, var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.