Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Stipri iereibis autovadītājs Tukumā apskādē vairākus īpašumus

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Otrdien Tukumā aizturēts stipri iereibis autovadītājs, kurš bija izraisījis vairākus negadījumus un atteicās veikt medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, informē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Ap plkst.15 Tukumā, Valguma ielā, autovadītājs, vadot transportlīdzekli "Volvo XC 60", pagaidām nenoskaidrotu apstākļu dēļ uzbrauca piemājas žogam, to bojājot. Viņš pameta notikuma vietu, par to neziņojot policijai, tādējādi pārkāpjot likumā noteikto kārtību.

Negadījumam bija aculiecinieki, kuri atpazina gan automašīnu, gan arī tās vadītāju.

Vēlāk, ap plkst.16.50, minētais vīrietis Tukumā, Draudzības ielā, atpakaļgaitā vadot automašīnu, uzbrauca pie ēkas esošajam žogam, bojājot arī to.

Notikuma vietā ieradās policisti, kuri vīrieti aizturēja. Ar alkometru veiktie mērījumi alkohola koncentrācijas noteikšanai uzrādīja, ka vīrietis ir 2,95 promiļu reibumā, taču autovadītājs atteicās izdrukas parakstīt. Likumsargi nogādāja viņu ārstniecības iestādē, kur vīrietis atteicās no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai.

Policijā par notikušo ir sākti četri administratīvo pārkāpumu procesi - par negadījumu izraisīšanu, negadījuma vietas atstāšanu un atteikšanos no apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes. Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai tiek piemērots naudas sods no 1200 līdz 2000 eiro un atņemtas transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.