Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

"Ryanair" ziemas sezonā sāks lidojumus no Rīgas uz Helsinkiem

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Īrijas zemo cenu aviokompānija "Ryanair" 2021./2022.ziemas sezonā sāks lidojumus no Rīgas uz Helsinkiem, Somiju, aģentūru LETA informēja aviokompānijā. 

"Ryanair" jauno maršrutu sāks realizēt no oktobra, veicot četrus iknedēļas lidojumus.

Plānotajiem reisiem biļešu pārdošana ir jau sākusies. Biļetes ceļojumam uz Somiju varēs iegādāties līdz 2022.gada martam.

Ņemot vērā, ka Covid-19 ierobežojumi mainās regulāri, "Ryanair" komercdirektors Džeisons Makginess atzīmēja, ka klientiem dota iespēja rezervēt ceļojumu jau patlaban. Savukārt, ja būs nepieciešamība atkal pārcelt ceļojuma plānus uz vēlāku laiku, arī to lidsabiedrība turpinās darīt.

LETA jau ziņoja, ka "Ryanair" Rīgu cer attīstīt kā galamērķi, nevis pārsēšanās punktu, kā to, kompānijas ieskatā, darījusi Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

"Ryanair" izpilddirektors Edijs Vilsons norādīja, ka divu lidmašīnu bāze, ko lidsabiedrība plāno atklāt šā gada oktobrī, varētu palīdzēt "Ryanair" Rīgas lidostā pieaudzēt tirgus daļu līdz 20%, kas ir par 12 procentpunktiem vairāk nekā šajā gadā no janvāra līdz maijam.

Kā iemeslu, kādēļ "Ryanair" nolēmusi Rīgā bāzi atvērt tieši Covid-19 pandēmijas laikā, Vilsons minēja tirgus atvērtību, jo citas aviokompānijas pretēji "Ryanair" pašlaik samazinot kapacitāti, kā arī Īrijas lidsabiedrības 210 pasūtītās jaunās lidmašīnas, kurām "nepieciešams lidot".

Tāpat lidsabiedrības pārstāvis norādīja, ka, viņaprāt, bāzes atvēršanai šis bijis īstais brīdis saistībā ar "Ryanair" ieguldījumiem citās lidostās Rīgas tuvumā, piemēram, Viļņā, Kauņā, Ārlandā.

Kā ziņots, "Ryanair" plāno lidostā "Rīgā" izveidot divu lidmašīnu bāzi. No oktobra, kad jaunā bāze būs gatava, "Ryanair" grupas uzņēmumi, tostarp meitasuzņēmums "Buzz", no Rīgas nedēļā veiks kopumā 95 lidojumus 30 dažādos maršrutos.

Aviokompānija no Rīgas plāno piedāvāt lidojumus 16 jaunos maršrutos - piecus lidojumus nedēļā uz Varšavu Polijā, četrus lidojumus nedēļā uz Sandefjordu Norvēģijā, trīs lidojumus nedēļā uz Orhūsu Dānijā, Budapeštu Ungārijā, Gēteborgu Zviedrijā, Romu Itālijā, kā arī pa diviem lidojumiem nedēļā uz Bristoli Lielbritānijā, Krakovu Polijā, Kijevu un Ļvovu Ukrainā, Malagu Spānijā, Memingenu Vācijā, Palermo Itālijā, Parīzi Francijā, Frankfurti Vācijā un Venēciju Itālijā.