Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Gaidāmas vairākas izmaiņas reģionālo autobusu sarakstos

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

No šodienas būs vairākas izmaiņas reģionālo autobusu sarakstos, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijā.

Tostarp, lai iedzīvotājiem nodrošinātu mobilitātes iespējas, kad saistībā ar dzelzceļa nodrošināšanu maršrutā Rīga-Madona tiks slēgti četri autobusa maršruta Rīga-Madona-Lubāna reisi, papildu pieturās apstāsies vairāki maršruta Rīga-Beberene un Rīga-Jēkabpils autobusi.

Maršruta Rīga-Bebrene reisā, kas pieturā Bebrene tiek sākts pirmdienās un sestdienās plkst.4.50, tiks iekļauta pietura Dzelmes, Stabulnieki, Velnadobe, Dendroloģiskais parks, Klidziņa un Skrīveru institūts. Tāpat attiecīgajās pieturās apstāsies maršruta Rīga-Jēkabpils autobuss, kas no Jēkabpils autoostas otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās izbrauc plkst.6.20, bet svētdienās - plkst.7.08, kā arī autobuss, kas no Rīgas starptautiskās autoostas pirmdienās, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās, sestdienās un svētdienās izbrauc plkst.18.50. Papildus tam minētajā reisā, kas Rīgas starptautiskajā autoostā tiek sākts plkst.18.50, tiks iekļauta pietura Augstkalni.

Tāpat, ņemot vērā, ka pasažieru skaits ir palielinājies, no šodienas tiks atjaunoti vairāki reisi.

Tai skaitā maršruta Rīga-Jelgava reiss, kas Jelgavas autoostā katru dienu tiek uzsākts plkst.15.40 un Rīgas starptautiskajā autoostā - plkst.17.40, maršruta Pļaviņas-Stukmaņi reiss, kas pieturā Stukmaņu centrs katru dienu tiek sākts plkst.20. Tāpat atsāks kursēt maršruta Pļaviņas-Vietalva autobuss, kas no pieturas Pļaviņas pirmdienās izbrauc plkst.11.45 un no pieturas Vietalva - plkst.12.15.

Savukārt lai pasažieri paspētu pārsēsties no vilciena autobusā, no šodienas maršruta Preiļi-Steķi-Rožupe-Līvāni reiss pieturā Līvāni piektdienās tiks sākts plkst.18.30 (līdz šim tika sākts plkst.18.40). Tāpat pirmdienās, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās, sestdienās un svētdienās pieturā Līvāni plkst.18.30 tiks sākts maršruta Preiļi-Rudzāti-Līvāni reiss (līdz šim tika sākts plkst.18.40).

Vienlaikus, atsaucoties pasažieru ierosinājumiem, maršruta Talsi-Dundaga autobuss no pieturas Dundaga katru dienu izbrauks plkst.8.28 un 17.03, bet no Talsu autoostas - plkst.7.55 (līdz šim no pieturas Dundaga izbrauca attiecīgi plkst.8.45 un 17.15, bet no Talsu autoostas - plkst.8.00). Tāpat reiss Talsu autoostā no pirmdienas līdz sestdienai tiks sākts plkst.4.44 un pieturā Dundaga - plkst.5.16 (līdz šim tika sākts, attiecīgi, plkst.4.40 un 5.20). Papildus tam autobuss, kas no Talsu autoostas katru dienu izbrauc plkst.16.30, galapunktā pienāks plkst.17.02 (līdz šim pienāca plkst.17.10).

Turpretī maršruta Jelgava-Eleja-Bauska autobuss no Bauskas autoostas katru dienu izbrauks plkst.10.10 (līdz šim izbrauca plkst.10.20). Savukārt reisam, kas pieturā Jaunbērze darbadienās tiek uzsākts plkst.6.30, tiks mainīts uzsākšanas laiks pieturās ceļa posmā no pieturas Līvbērze līdz pieturai Satiksmes iela (autobusa pienākšanas laiks galapunkta nemainās).

Tāpat no šodienas izmaiņas arī maršrutā Bauska-Priedītes. Autobuss, kas no Bauskas autoostas izbrauc plkst.10.20 un 17.25, bet no pieturas Priedītes - plkst.10.40 un 17.45, kursēs arī sestdienās un svētdienās. Tādējādi reisi tiks izpildīti katru dienu (līdz šim tika izpildīti tikai darbadienās).

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.