Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Covid-19 inficētais 6. maijā braucis ar vilcienu Rīga-Tukums un Tukums-Rīga

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojis, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 6.maijā braucis vilcienā Rīga-Tukums 2 un devies atpakaļ vilcienā Tukums 2-Rīga.

Pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 6. maijā braucis ar vilcienu Rīga - Tukums 2, plkst. 14.39 no Zasulauka stacijas līdz Dubultu stacijai, sēdējis 2.vagonā un atpakaļ ar vilcienu Tukums 2 - Rīga, plkst. 15.54 no Dubultu stacijas līdz Zasulauka stacijai, sēdējis 3.vagonā.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajos vilciena maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid - 19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

Šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne “Apturi Covid”. Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Šobrīd ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi (akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums u.c.), Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.