Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Šodien visā valsts teritorijā policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību ātrumpārkāpējiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Piedaloties Eiropas ceļu policijas tīkla rīkotajā akcijā, šodien visā valsts teritorijā, Valsts policija pievērsīs pastiprinātu uzmanību atļautā braukšanas ātruma kontrolei, informēja Valsts policija.

Jau vairākus gadus pavasarī Eiropas Savienības dalībvalstīs tiek organizēts "24 stundu atļautā braukšanas ātruma kontroles maratons", taču šogad šai problemātikai ir veltīta ne tikai viena diena, bet visa nedēļa.

Latvijā šodien norisināsies 24 stundu ātruma kontroles maratons. Akcija notiks no plkst.6 un norisināsies līdz ceturtdienas plkst.6 rītā.

"Aizvien ir autovadītāji, kuri neapzinās, cik ļoti bīstams ir ātrums - tā pārsniegšana autovadītājam samazina iespēju laicīgi pamanīt un novērst bīstamību uz ceļa, bet palielina apdraudējumu gan sev, gan apkārtējiem. Šīs nedēļas mērķis ir veikt preventīva rakstura pasākumus, lai atturētu transportlīdzekļu vadītājus no atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanas, kā arī likt katram autovadītājam aizdomāties, vai tās pāris minūtes, kuras tiks iegūtas, pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu, attaisno radīto risku," uzsver Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis.

Lai gan policija ikdienā kontrolē to, lai tiktu ievēroti ceļu satiksmes noteikumi, akcijas laikā Valsts policija visā Latvijas teritorijā pastiprināti rūpēsies par satiksmes drošību un uzraudzīs satiksmes dalībniekus, lai tie ievērotu atļauto braukšanas ātrumu.

Šogad līdz 12.aprīlim konstatēti 18 354 ātrumpārkāpēji, visvairāk tieši Rīgas reģionā. Savukārt pērn šādā pat periodā Valsts policija pieķērusi 22 594 transportlīdzekļu vadītājus, kuri pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu.

2020.gadā kopumā bijuši 78 046 ātrumpārkāpēji, 26 682 no tiem Rīgas reģionā.