Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Ar Covid-19 inficētais braucis vilcienos Skulte-Rīga un Rīga-Skulte

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojis, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 13.aprīlī un 15.aprīlī braucis vairākos Skulte-Rīga un Rīga-Skulte vilcienos, informēja SPKC.

Sasirgušais 13.aprīlī plkst.10.24 braucis vilcienā Skulte-Rīga ar reisa numuru "6113" no Garciema līdz Rīgai, sēžot trešajā vagonā, un plkst.22.37 braucis atpakaļ vilcienā Rīga-Skulte ar reisa numuru "6156" no Rīgas uz Garciemu, sēžot otrajā vagonā.

Savukārt 15.aprīlī plkst.6.52 inficētais braucis vilcienā Skulte-Rīga ar reisa numuru "6105" no Garciema līdz Rīgai, sēžot trešajā vagonā, un atpakaļ devies plkst.19.37 vilcienā Rīga-Skulte ar reisa numur "6150" no Rīgas līdz Garciemam, sēžot otrajā vagonā.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos datumos šajos vilcienu maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt par nonākšanu kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, persona varēs savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.