Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Līdz 20. maijam Brīvības gatvē noteikti satiksmes ierobežojumi

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Kanalizācijas tīklu izbūves laikā Brīvības gatvē pie Rīgas robežas līdz 20.maijam noteikti satiksmes ierobežojumi, informēja pašvaldības SIA "Rīgas ūdens".

Šodien sāksies kanalizācijas tīklu izbūve posmā no kanalizācijas sūkņu stacijas Brīvības gatvē 433 līdz Baložkalna kāpas apkaimei Berģos. Šie būvdarbi prasīs arī satiksmes ierobežojumus, kas it īpaši skars iebraukšanu Rīgā. Šajā ielas posmā ir trīs braukšanas joslas, taču tik un tā mēdz veidoties satiksmes palēninājumi un sastrēgumi.

Rīgas domes Satiksmes departamentā skaidroja, ka no šodienas līdz 20.maijam ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūves darbu dēļ trīs Brīvības gatves posmos tiks ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas. Transportlīdzekļu satiksme tiks ierobežota virzienā no centra pie pagrieziena uz Berģiem, tāpat ierobežojumi tiks ieviesti arī virzienā uz centru pie Jaunciema gatves savienojuma ar Brīvības gatvi un 140 metru garā posmā aiz autobusa pieturvietas "Brīvdabas muzejs".

Ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšana Berģos ietilpst Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda atbalstītajā "Ūdenssaimniecības attīstības Rīgā, 5. kārtas" projektā. Tā ietvaros paredzēts nodrošināt ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas pieslēgšanas iespējas Imantas ziemeļrietumu daļā, Berģu dienvidu daļā un Beberbeķos.

Projekta mērķis ir attīstīt un uzlabot ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu kvalitāti, nodrošinot minētajām apkaimēm pieslēgšanās iespējas centralizētajām "Rīgas ūdens" sistēmām.

Projekta kopējie izdevumi ir 26 006 448 eiro, tostarp ES Kohēzijas fonda līdzfinansējums 9 932 725 eiro apmērā. Pārējais finansējums tiks segts no "Rīgas ūdens" līdzekļiem.

Projekta realizācijas beigu termiņš ir 2023.gada 31.decembris. Berģos būvdarbi sākušies jau decembra sākumā.