Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgā būs izmaiņas atsevišķos autobusu maršrutos; izmaiņas gaidāmas ar reģionālajos reisos

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Lai samazinātu pasažieru skaitu sabiedriskajā transportā, pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" no šodienas veiks resursu pārdali atsevišķu maršrutu kustības intensitātes palielināšanai, informēja "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Vairākos maršrutos noslogotākajos rīta un vakara laikos palielinās reisu skaitu, samazinot kustības intervālus, kas ļaus pārvadājumus nodrošināt ar 12 metrus gariem autobusiem. Savukārt 18 metrus garos autobusus iecerēts novirzīt citos maršrutos, lai palielinātu distancēšanās iespējas.

Lai samazinātu pasažieru plūsmu 3.autobusa maršruta noslogotākajā posmā, plānots izveidot pagaidu paralēlo autobusa maršrutu - 3A. Rīta noslogotākajos laikos 3A.autobuss kursēs maršrutā "Daugavgrīva - Brīvības bulvāris", bet vakarā - maršrutā "Brīvības piemineklis - Daugavgrīva".

1. un 5. autobusa maršrutā kursēs garie trolejbusi. Lai izmaiņas stātos spēkā, nepieciešams Rīgas domes izpilddirektora rīkojums.

No šodienas plānots, ka rīta un vakara laikos kustības intervāls tiks samazināts un izmaiņas darba dienu kustības sarakstos tiks veiktas 6., 25., 36., 44., 46., 53. autobusa maršrutā, kā arī 4. un 15. trolejbusa maršrutā.

Pasažieri, kuri iegādājušies mēneša braukšanas biļetes 3. autobusa maršrutam, varēs tās izmantot arī jaunajā maršrutā, braucienu reģistrējot.

1. un 5. autobusa maršrutā kursēs garie trolejbusi. Pasažieri, kuri pārvietojas attiecīgajos maršrutos un iegādājušies mēneša braukšanas biļeti, varēs to turpināt izmantot.

No šodienas būs izmaiņas autobusu maršrutos Jelgava-Lielplatone-Eleja, Jelgava-Eleja un Rīga-Daugavpils, informēja Autotransporta direkcijā.

No šodienas autobusa Jelgava-Lielplatone-Eleja reiss, kas Jelgavas autoostā katru dienu tiek sākts plkst.5.25, un maršruta Jelgava-Eleja reiss, kas pieturā Elejas skola katru dienu tiek sākts plkst.6.13, tiks apvienots vienā reisā. Turpmāk autobuss no Jelgavas autoostas katru dienu izbrauks plkst.5.25 un brauks maršrutā Jelgava-Lielplatone-Eleja-Jelgava.

Tādējādi pasažieriem nevajadzēs iegādāties divas atsevišķas braukšanas biļetes braucienam, piemēram, no Lielplatones muižas līdz Jelgavas autoostai.

Savukārt maršruta Rīga-Daugavpils autobuss, kas no Daugavpils autoostas katru dienu izbrauc plkst.5.20 un no Rīgas starptautiskās autoostas - plkst.18.05, apstāsies arī pieturā Vidzemes iela Pārogrē. Autobuss pieturā apstāsies attiecīgi plkst.8.25 un 18.50.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās