Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgā atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos palielināts reisu skaits

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

No šodienas tiks palielināts reisu skaits atsevišķos sabiedriskā transporta maršrutos Rīgā, informēja SIA "Rīgas satiksme" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Saskaņā ar Rīgas domes izpilddirektora rīkojumu, no šodienas tiks koriģēti sabiedriskā transporta kustības saraksti. Kopumā klāt nāks 90 reisi.

Izmaiņas ir balstītas uz monitoringa datiem par sabiedriskā transporta piepildījumu laika posmā no 18. līdz 21.janvārim.

Izmaiņas darba dienu kustības sarakstos tiks veiktas 3., 48., 51., 52. un 58. autobusa maršrutā, 4. un 16. trolejbusa maršrutā un 1. tramvaja maršrutā.

Līdz ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli vīrusa Covid-19 izplatības mazināšanai, kā arī noteiktajiem ierobežojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā būtiski samazinājies pasažieru skaits.

Decembrī, salīdzinot ar septembri vidējais pasažieru skaits samazinājies par vairāk nekā 40%. Pasažieru skaits turpina samazināties arī janvārī sasniedzot gandrīz 50% samazinājumu pret septembri. Tādēļ pieņemts lēmums samazināt reisu skaitu.

"Rīgas satiksme" arī turpmāk nepārtraukti monitorēs un sekos līdzi sabiedriskā transporta piepildījumam un pasažieru plūsmām. Informāciju par salona piepildījumu sniedz gan sabiedriskā transporta vadītāji, gan tiek pārbaudīti klientu pieteikumi.

Tāpat visi jaunākie "Rīgas satiksmes" transporta līdzekļi ir aprīkoti ar automātiskām pasažieru skaitīšanas sistēmām, tādējādi brīdī, kad transporta līdzekļa salons sasniedz 50% piepildījumu, dispečeri saņem signālu, kas dod iespēju operatīvi reaģēt un norīkot papildus transporta līdzekli.