Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Austrumu maģistrāles pirmās kārtas būvdarbos tiks tērēti 31,3 miljoni eiro

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Austrumu maģistrāles posma no Ieriķu līdz Vietalvas ielām pirmās kārtas būvdarbus īstenos par 31,3 miljoniem eiro, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Minētajā iepirkumā uzvarējusi AS "A.C.B." un SIA "Tilts".

Kā ziņots, minētais projekts jau vairākus gadus ir pašvaldības dienaskārtībā.

2018.gadā Rīgas dome atbalstīja ieceri vērsties Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA), lai pretendētu uz Kohēzijas fonda finansējumu šī Austrumu maģistrāles posma izbūvei.

Ar CFLA starpniecību dome cerēja projektam piesaistīt 17,38 miljonu eiro lielu finansējumu. Kopējās konkrētā posma izbūves izmaksas tika lēstas 62,36 miljonu apmērā, un bija paredzēts, ka pašvaldība investēs 46,17 miljonus eiro.

2019.gadā šis projekts tika iekļauts starp tiem, kuri nav īstenoti objektīvu iemeslu dēļ.

Rīgas domes Satiksmes departaments skaidroja, ka vairāki projekti netika īstenoti dažādu objektīvu iemeslu dēļ, piemēram, projekta realizācijai nepieciešamās izmaksas būtu nesamērojamas ar ieguvumiem, bija problēmas atsavināt īpašumus, kā arī projektēšanas gaitā vairākkārt pieauga objekta izbūves izmaksas.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 2019.gadā "A.C.B." strādāja ar 62,6 miljonu eiro apgrozījumu un 2,3 miljonu eiro peļņu.

Savukārt SIA "Tilts" strādāja ar 28 miljonu eiro apgrozījumu un 228 116 eiro peļņu.