Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgā un Pierīgā sabiedriskajā transportā paredzēts ieviest vienotu tarifu politiku un biļeti

© f64.lv, Ilze Zvēra

Rīgā un Pierīgā sabiedriskajā transportā paredzēts ieviest vienotu tarifu politiku un biļeti, pavēstīja Satiksmes ministrijā (SM).

Ministrijā norādīja, ka turpinās darbs pie Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta integrācijas, lai izstrādātu maršruta tīkla attīstības plānu un vienotu pasažieru informācijas sistēmu.

Pēc SM paustā, ka vienotas biļetes ieviešana uzlabos ērtības pasažieriem, kuri pārvietošanās maršrutā izmanto dažādus transporta veidus, piemēram, gan autobusu, gan vilcienu. Lai to nodrošinātu, grozījumi Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā ir veikti un stājušies spēkā. Tālāk plānots darbs pie platformas izstrādes vienotai biļetei, kas dos iespēju tirdzniecības vietās un arī mobilajā lietotnē iegādāties vienu biļetei vairākiem braucieniem atšķirīgos transporta veidos un maršrutos.

"Vienota Rīgas pilsētas un aglomerācijas sabiedriskā transporta koncepta izstrāde paredz uzlabojumus, kas sabiedriskā transporta pakalpojumu padara Rīgas metropoles iedzīvotājiem draudzīgāku. Mūsu mērķis ir mainīt iedzīvotāju paradumus par labu sabiedriskajam transportam un piesaistīt jaunus pasažierus. Tā sasniegšanai kopā ar iesaistītajām pusēm izstrādāsim integrētu sabiedriskā transporta plānu, pa soļiem veicot sabiedriskā transporta pieejamības, kvalitātes un ērtību uzlabošanu," minēja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

SM norādīja, ka Rīgas un Pierīgas sabiedriskā transporta integrācijai paredzēta sinhronizētas sabiedriskā transporta plānošanas ieviešana un vairāki priekšizpētes projekti, tostarp optimāls dzelzceļa elektrifikācijas scenārijs un bezizmešu dzelzceļa ritošā sastāva vilces tehnoloģijas izvēle pasažieru pārvadājumu nodrošināšanai Rīgas apkaimē.

Ministrijā arī atzīmēja, ka minētās aktivitātes ir saskaņā ar Eiropas Komisijas noteikto zaļo kursu transporta sektorā, kas dod iespēju satiksmes un infrastruktūras uzlabošanas projektiem piesaistīt Eiropas atveseļošanās un noturības mehānisma finansējumu.