Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Sniegputeņa dēļ autobraucējiem Rīgā jābūt uzmanīgiem, vietām veidojas sniega sanesumi

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Sniegputeņa dēļ Rīgā uz tiltiem un Daugavas labajā krastā veidojas sniega sanesumi un apledojums, liecina Rīgas domes Satiksmes departamenta diennakts ziemas dežūrposteņa novērojumi.

Sniega sanesumi īpaši veidojas Latgales priekšpilsētā un Ziemeļu rajonā.

SIA "Rīgas satiksme" dati liecina, ka pagaidām būtiski, sniegputeņa izraisīti sabiedriskā transporta kustības kavējumi nav novēroti.

Visa Satiksmes departamenta ziemas uzturēšanas tehnika turpina darbu pilnā apjomā - kopumā 50 tīrāmās un kaisāmās vienības.

Kā informēja departamentā, ap plkst.11 Daugavas labajā krastā bija vairāk nokrišņu, tādēļ aktīvākais sniega tīrīšanas un pretslīdes materiālu kaisīšanas darbs turpinās Ilūkstes ielā, A. Keldiša ielā, kā arī Nīcgales, Saharova, Deglava un Katlakalna ielā.

Lielāks sniega daudzums un transportlīdzekļu slīdēšana var veidoties Ziemeļu rajonā, tostarp Viestura prospektā, kā arī Ezermalas, Gaujas un Ķīšezera ielās.

Visvairāk apledojums veidojas uz tiltiem un pārvadiem, kur attiecīgi tiek veikta sniega tīrīšana un pretslīdes materiālu kaisīšana.

Transportlīdzekļu vadītāji tiek aicināti būt piesardzīgi, savlaicīgi plānot maršrutu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un ielu seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.