Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgas domē domā par velojoslu izveidi Čaka ielā

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Pirmdien, 2.novembrī, sasaukta Satiksmes un transporta lietu komitejas sēde, kurā deputāti spriedīs par iespējamiem risinājumiem veloinfrastruktūras attīstībai Aleksandra Čaka ielā, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Čaka iela ir viena no noslogotākajām transporta maģistrālēm Rīgas centrā, kurā automašīnas un sabiedriskais transports līdz šim ir pārvietojušies divās joslās katrā virzienā, un arī tad "pīķa stundās" ielā veidojās lieli satiksmes sastrēgumi. Rekomendējoša velojosla pašlaik ir izveidota Čaka ielai paralēlajā Kr.Barona ielā.

Satiksmes departaments ir sagatavojis vairākus eksperimentālus risinājumus Marijas un Aleksandra Čaka ielā, paredzot pagaidu velojoslas abās brauktuves pusēs.

Ir izstrādāti divi risinājumi, kā veidot velojoslas regulētos krustojumos - viens, kad velojoslas "stop" līnija pirms krustojuma tiek izvirzīta uz priekšu, vai otrs, kad velojosla pirms krustojuma tiek pārtraukta, lai autovadītāji, nogriežoties pa labi, iebrauktu velojoslā.

Tostarp tiek piedāvāts arī risinājums, ka Marijas un Aleksandra Čaka ielā netiek veidota veloinfrastruktūra, saglabājot esošo situāciju - esošo joslu skaitu un maģistrālā veloinfrastruktūra tiek veidota Krišjāņa Barona ielā.

Piedāvātie varianti būs eksperimentāli un tikai pagaidu risinājums, lai pavasarī varētu izanalizēt transporta plūsmas rezultātus, iespējamos ceļu satiksmes negadījumus un pieņemt galīgo lēmumu, sola pašvaldība.

Lai lemtu par šo jautājumu, uz sēdi aicināti gan "Rīgas satiksmes" pārstāvji, gan apvienības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvji, gan arī Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārstāvji, kuri ir veikuši Čaka ielas satiksmes auditu.

Komitejas sēde notiks klātienē, bet epidemioloģiskās drošības dēļ būs ierobežojumi apmeklētājiem. Sēdes norise tiks translēta mājaslapā "riga.lv".