Satiksmes ierobežojumi Rīgā, Liepājas ielā; remontdarbi arī uz reģionālajiem ceļiem

© F64, Dmitrijs Suļžics

Remontdarbu dēļ šonedēļ būs ierobežota autotransporta kustība pa dzelzceļa pārbrauktuvi Rīgā, Liepājas ielā, informēja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāvji.

Lai uzlabotu drošību dzelzceļa šķērsošanas laikā, LDz no otrdienas, 27.oktobra, līdz piektdienai, 30.oktobrim, veiks dzelzceļa pārbrauktuves Rīgā, Liepājas ielā remontu, kura laikā autotransporta kustība tiks organizēta pa vienu joslu.

LDz aicina autovadītājus izvēlēties citu braukšanas maršrutu.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDz loģistika".

Uz Daugavpils šosejas (A6) lielākie satiksmes ierobežojumi saistībā ceļu remontdarbiem ir posmā no Salaspils līdz Ikšķilei, kur noteikts ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā un pārmaiņus tiek slēgta viena no divām joslām uz katras no brauktuvēm.

Savukārt posmā pie Pļaviņām starp abiem rotācijas apļiem ir noteikts ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā, izveidoti divi luksoforu posmi un ceļā var paiet papildu 10 minūtes. Posmā no Līvāniem līdz Stūrišķiem ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā. Posmā no Teivāniem līdz Kreipāniem aiz Daugavpils ir divi reversīvas satiksmes posmi, no tiem viens ar luksoforiem, ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā.

Uz Bauskas šosejas (A7) no Rīgas apvedceļa A5 (Salaspils-Babīte) līdz Lietuvas robežai tiek ierīkotas akustiskās ribjoslas. Intensīvās satiksmes dēļ darbi uz šī autoceļa tiek veikti arī naktīs.

Uz autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza (A12) posmā no Greivuļiem līdz Greiškāniem pie Rēzeknes ir trīs ar luksoforiem regulēti posmi, ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā, kā arī jārēķinās ar papildu 40 minūtēm ceļā.

Uz reģionālajiem autoceļiem nozīmīgākie būvdarbi turpinās uz autoceļa Pūri-Auce-Grīvaiši (P96), kur posmā no Dorupes līdz krustojumam ar autoceļu Dobele-Krimūnas-Zaļenieki (V1098) ir divi pagaidu luksoforu posmi, ātruma ierobežojums 70, 50 un 30 kilometri stundā, bet ceļā jāpavada papildu 40 minūtes.

Posmā no Auces līdz Grīvaišiem ir līdz diviem luksoforu posmiem, ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā un remontdarbu posma izbraukšanai ceļā jāpavada stundu.

Uz autoceļa Ērgļi-Jaunpiebalga-Saliņkrogs (P33) posmā no Ērgļiem līdz Nedža ezeram vienā posmā darbojas satiksmes regulētāji un ieviests ātruma ierobežojums 60 un 40 kilometri stundā. Šī autoceļa posma izbraukšanai ceļā jāpavada aptuveni pusstunda.

Uz autoceļa Rēzekne-Gulbene (P36) 20 kilometrus garā posmā pie Gulbenes ir ātruma ierobežojums 50 kilometri stundā, bet tā izbraukšanai ceļā paies pusstunda.

Uz autoceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene (P37) posmā no rotācijas apļa līdz Aiviekstei ir trīs luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70, 50 un 30 kilometri stundā, kā arī jārēķinās ar vismaz pusstundu ceļā.

Uz autoceļa Līvāni-Preiļi (P63) posmā no Līvāniem līdz Rožupei ieviests ātruma ierobežojums 70, 50 un 30 kilometri stundā, bet šī posma šķērsošana prasīs aptuveni pusstundu.

Uz autoceļa Daugavpils-Skrudaliena-Baltkrievijas robeža (Silene) (P68) posmā no Daugavpils apvedceļa (Tabore-Laucese) (P66) līdz Silenei ir viens luksoforu posms, bet šī posma izbraukšanai jārēķinās ar nepilnu pusstundu, savukārt tālāk līdz robežai ir vēl trīs luksoforu posmi, un jārēķinās ar papildu 20 minūtēm ceļā. Ātruma ierobežojums abos posmos ir 70 un 50 kilometri stundā.

Uz autoceļa Jēkabpils-Lietuvas robeža (Nereta) (P75) abpus Biržiem ir četri pagaidu luksoforu posmi un ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā. Jārēķinās ar pusstundu ceļā.

Uz autoceļa Jelgava-Staļģene-Code (P94) posmā no Emburgas līdz Ceļmalniekiem ir viens luksoforu posms un ātruma ierobežojums 70 un 50 kilometri stundā, kā arī jārēķinās ar papildu pusstundu ceļā. No pagrieziena uz Strēlniekiem līdz Bauskas šosejai (A7) ir vēl viens remonta posms, kura izbraukšana var prasīt 15 minūtes.

Rudenī tumšajā diennakts laikā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem. Atsevišķus autoceļu posmus var klāt slapjas, nobirušas koku lapas, kuru dēļ ceļi var būt slideni, savukārt lietus laikā var iestāties akvaplanēšana. Tāpēc LVC aicina autovadītājus mainīt braukšanas paradumus atbilstoši laika apstākļiem.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas Talsos ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Svarīgākais