Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Covid-19: nav vairs jāspiež durvju atvēršanas pogas sabiedriskajā transportā Rīgā

© Vladislavs Proškins/F64

Patlaban ir atcelts projekts – Atver durvis pats. Pasažieriem durvju atvēršanas poga nav jāspiež, sabiedriskā transporta līdzekļa durvis atver vadītājs, informē "Rīgas satiksme".

No rītdienas, 22. oktobra, tiek apturēts arī projekts, kurā pasažieru iekāpšana 13 sabiedriskā transporta maršrutos tika organizēta tikai pa priekšējām durvīm. Projekts tiek realizēts - 1., 13. trolejbusa un 10., 20., 28., 34., 35., 43., 47., 54., 57., 59., 60. autobusa maršrutā.

“Rīgas satiksme” atgādina, ka saskaņā ar valdības lēmumu no 7. oktobra tramvajos, trolejbusos un autobusos jālieto mutes un deguna aizsegs, tādejādi pēc iespējas mazinot “COVID-19” izplatības riskus. Gadījumā, ja pasažieriem mutes un deguna aizsegs nebūs, kontrolieri to palūgs uzlikt. Tāpat par mutes un deguna aizsegu nelietošanu pasažieri var palūgt izkāpt no sabiedriskā transporta.

Mutes un deguna aizsegs jālieto ikvienam pasažierim, izņemot bērnus līdz 13 gadu vecumam. Tāpat mutes un deguna aizsegu var nevalkāt medicīnisku iemeslu dēļ, piemēram, ja personai kustību traucējumu dēļ ir apgrūtināta maskas uzlikšana vai personai ir psihiskās veselības traucējumi.

Sabiedriskajā transportā drīkst izmantot higiēniskās auduma maskas, ko var uzšūt pats, vizierus (sejas vairogus) vai vienreizlietojamās medicīniskās maskas, ko var iegādāties, piemēram, aptiekā.

Plašāku informāciju par “Rīgas satiksmes” piedāvātajiem biļešu veidiem, pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv, sociālajos tīklos “twitter” un “facebook”.