Rīgā vairs nekursēs 219.maršruta mikroautobuss

No šodienas Rīgā vairs nekursēs 219.maršruta mikroautobuss "Tirdzniecības centrs "Mols"-Centrs", šādu lēmumu pieņēmusi Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija.

Pašvaldības Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ieva Prauliņa aģentūru LETA informēja, ka maršrutu slēgt domei lūdzis pasažieru komercpārvadājumu uzņēmums SIA "Taksi.LV", jo šī maršruta apkalpošana uzņēmumam rada zaudējumus.

Komisija šonedēļ arī nolēma paaugstināt braukšanas maksu līdz 50 santīmiem galvaspilsētas mikroautobusu 209. un 216. maršrutā, kā arī 276.maršruta posmos, ko apkalpo SIA "Taksi.LV".

Cena paaugstināta maršrutos nr.216 "Ķengarags-Centrs-Ķengarags", nr.209 "Tirdzniecības centrs "Domina"-Rumbula" un nr.276 "Dārziņi-Krasta iela-Ķīpsala".

SIA "Taksi.LV" iesniegumā Rīgas domei lūdza paaugstināt braukšanas maksu 209. un 216.maršruta autobusos no 40 santīmiem līdz 50 santīmiem, 276.maršruta posmos "Dārziņi-Centrs" un "Centrs-Ķīpsala" no 40 santīmiem uz 50 santīmiem, bet pilnā maršrutā no Dārziņiem līdz Ķīpsalai uzņēmums piedāvā saglabāt līdzšinējo braukšanas maksu - 60 santīmu.

Svarīgākais