Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Autotransporta direkcija: Reģionālajā transportā praktiski visi pasažieri velk maskas

© f64

Reģionālās nozīmes sabiedriskajā transportā tiek novēroti tikai atsevišķi gadījumi, kad šoferiem vai kontrolieriem nākas atteikt iekāpšanu vai izsēdināt pasažierus par sejas masku nelietošanu pauž Autotransporta direkcijas pārstāve Lilita Pelčere.

Viņa norādīja, ka kopumā situācija ir pozitīva - pasažieri reģionālās nozīmes sabiedriskajā transportā lielākoties ievēro valstī noteiktos ierobežojumus saistībā ar mutes un deguna aizsega lietošanu. Tomēr joprojām ir novērojamas situācijas, kad pasažieris, iekāpjot autobusā, masku novelk un uzvelk atkal tikai pēc kontroles pieprasījuma, kā arī atsevišķos gadījumos mutes un deguna aizsega nav vispār. Sākot ar šo nedēļu, pārvadātāji ne tikai brīdina par to, ka aizsega lietošana ir obligāta, bet arī atsaka iekāpšanu transportā vai izsēdina no tā - tādi gadījumi nav daudz, bet tomēr tiek novēroti.

Pelčere uzsvēra, ka Autotransporta direkcija priecājas par pašvaldību iesaisti.

"Mums ir informācija, ka ir pašvaldības, kas pašas organizē policijas reidus, pārbaudot aizsegu lietošanu vietējās nozīmes maršrutu autobusos. Tāpat vairākas pašvaldības autoostām un pārvadātājiem ir izsniegušas maskas, lai tās var dalīt pasažieriem, kā arī daļā autoostu tās var iegādāties," pauda Pelčere, piebilstot, ka papildus tam vairāki pārvadātāji nodrošina masku iegādi pie autobusa vadītāja, ko pasažieri arī labprāt izmanto.

Pelčere skaidroja, ka jaunie noteikumi no 14.oktobra paredz, ka mutes un deguna aizsega lietošana autoostās un dzelzceļa stacijās ir katra indivīda atbildība, konflikta vai citas nepieciešamības gadījumā iesaistot policiju.

Viņa pauda, ka autoostās situācija ir dažāda, - ir vietas, kur maskas lieto vairāk, ir, kur mazāk. Autotransporta direkcija sekos līdzi aktuālai informācijai, un aicina arī autoostām un dzelzceļa stacijām izvietot informāciju par to, ka mutes un deguna aizsega lietošana ir obligāta prasība.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.