Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Vairāki pasažieri, kuriem apstiprināta Covid-19, braukuši ar 50. autobusu

© F64 Photo Agency

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka vairāki pasažieri, kuriem apstiprināta COVID-19 infekcija, no 10.septembra līdz 22.septembrim pārvietojušies 50. autobusā Rīgā, maršrutā TEC-2 - Abrenes iela.

Visiem pasažieriem, kas brauca minētajos datumos šajā maršrutā, ieteicams sekot līdzi savam veselības stāvoklim. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli un izlemtu par testa veikšanas nepieciešamību uz COVID-19.

Ikvienam ir iespēja veikt valsts apmaksātu Covid-19 testu arī tad, ja nav saslimšanas simptomu. Iepriekš ir obligāti jāpierakstās, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās laikā no 8:00 - 20:00, sestdienās laikā no 9:00-15:00 un svētdienās laikā no 9:00-12:00.

Atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt, ka esi bijis kontaktā ar COVID-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, varēsi savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.