Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Sākas remontdarbi Marijas un Aleksandra Čaka ielā

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka šobrīd uzsākti sagatavošanās darbi, lai jau drīzumā varētu uzsākt remontdarbus visā Aleksandra Čaka ielas un Marijas ielas garumā.

Remontdarbi tiks organizēti divos posmos. Šajā būvniecības sezonā ielai visā garumā pilnībā tiks atjaunots brauktuves asfaltbetona segums, kas savu mūžu nokalpojis un ir sliktā tehniskā stāvoklī. Arī ietvēm pilnībā tiks nomainīts segums, ieklājot dažādu krāsu bruģakmeni. Tādējādi padarot ielu pievilcīgāku un kas kalpos kā ielas dizaina elements.

Savukārt otrajā posmā, nākamajā būvniecības sezonā, veiks ielas labiekārtošanu visā tās garumā. Ielā tiks iestādīti koki, labiekārtota ar velostatīviem, soliņiem, puķu kastēm, padarot ielu daudz pievilcīgāku un pieejamāku.

Būvdarbi tiks uzsākti A.Čaka un Marijas ielas kreisajā pusē virzienā no centra. Ielas remontdarbu laikā gājējiem, velobraucējiem un autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Vispirms tiks uzsākta ietves apmaļu demontāža un jaunu uzstādīšana ielas kreisajā pusē virzienā no centra. Remontdarbu laikā gājēju ietve tiks sašaurināta. Arī autovadītājiem jārēķinās ar neērtībām, jo remontdarbu laikā, virzienā no centra, būs brauktuves sašaurinājums un satiksme tiks organizēta tikai pa vienu joslu.

Ietvju seguma nomaiņas laikā gājējiem tiks nodrošināta pārvietošanās uz brauktuves pa tuneli, kurš būs nodalīts no abām pusēm ar barjerām.

Satiksmes departamenta speciālisti norāda, ka remontdarbu laikā satiksmes dalībnieki un vietējie iedzīvotāji var saskarties ar satiksmes apgrūtinājumiem un ierobežojumiem. Aicinām ar izpratni izturēties pret ieviestajiem ierobežojumiem un ievērot satiksmes organizācijas kārtību, kā arī laicīgi plānot savu ikdienas maršrutu, rēķinoties ar satiksmes ierobežojumiem, un, ja tas iespējams, izvēloties citu ikdienas maršrutu.