Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Tērbatas ielu uz mēnesi nodod tikai gājējiem; nekursēs arī 1. trolejbuss

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Rīgā no 15.jūlija līdz 16.augustam transportlīdzekļu satiksmei tiks slēgta teju visa Tērbatas iela, atvēlot to gājējiem un tirgotājiem, kā arī kultūras pasākumiem, otrdien nolēma Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija.

Satiksme Tērbatas ielā tiks slēgta 15.jūlija plkst.21.45 posmā no Elizabetes ielas līdz Matīsa ielai, kā arī no Matīsa ielas līdz iebrauktuvei Vidzemes tirgū. Izņēmums attiecināts uz operatīvo un preču piegādes transportu, kā arī iedzīvotāju piekļuvi iekšpagalmiem. Transportlīdzekļi joprojām drīkstēs šķērsot ielu krustojumos.

„Rīgas satiksme" informē, ka Rīgas dome eksperimenta veidā pirmo reizi realizēs vasaras ielas ideju, Tērbatas ielu uz laiku atvēlot gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras programmai. Tādejādi uz laiku, kamēr Tērbatas iela tiks atvēlēta gājējiem būs slēgts 1. trolejbusa maršruts, kā arī veiktas izmaiņas „Rīgas satiksme" apsaimniekoto autostāvvietu darbībā un 316. ekspresbusa maršrutā.

1. trolejbusa maršruts no ceturtdienas, 16. jūlija, tiks slēgts. Pasažieriem, kuri iegādājušies mēneša biļeti slēgtajam 1. trolejbusa maršrutam, atļauts braukt citos trolejbusu, tramvaju un autobusu maršrutos, braucienu nereģistrējot.

Tirdzniecībai un gājējiem iela tiks nodota no 17.jūlija.

SIA "Rīgas satiksme" uzdots slēgt 1.trolejbusa maršrutu, bet 316. ekspresbusa maršrutu virzienā uz Baznīcas ielu nodrošināt pa maršrutu līdz Merķeļa ielai un tālāk pa Brīvības bulvāri, Brīvības ielu, Dzirnavu ielu un tālāk pa pamatmaršrutu.

Izglītības, kultūras un sporta departamentam sadarbībā ar Rīgas Tūrisma attīstības biroju uzdots sagatavot kultūras programmu.

Tikmēr Mājokļu un vides departamentam uzdots izvietot papildu atkritumu tvertnes, sanitāros konteinerus, roku dezinfekcijas punktus un citus drošības elementus, kas saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežošanu.

Arī citām pašvaldības iestādēm un departamentiem būs jāveic dažādi darbi, lai nodrošinātu ielas slēgšanu, tirgotājiem nepieciešamos materiālus, drošu pasākumu norisi, tīrību u.c.