Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

FOTO! Ķengaragā sadursmē ar auto trolejbuss ietriecas mājas sienā; 6 cietušie

© Ekrānuzņēmums no Twitter/Viktorija Burnova

Trolejbusa un vieglās automašīnas sadursmē Rīgā, Prūšu un Bultu ielas krustojumā, cietušas sešas personas, apliecināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Lai gan sākotnēji "Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane vēstīja par septiņiem cietušajiem, NMPD pārstāve sniedza jaunāko informāciju, skaidrojot, ka uz slimnīcu nogādātas sešas cietušās personas ar vidēji smagām traumām. Viens cilvēks no palīdzības atteicies. Negadījuma vietā strādājušas septiņas mediķu brigādes.

Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte aģentūrai LETA pavēstīja, ka ap plkst.17.25 policijā saņemts izsaukums uz Prūšu un Bultu ielas krustojumu, kur notikusi trolejbusa un vieglās automašīnas "Mercedes-Benz" sadursme. Tās rezultātā trolejbuss nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca dzīvojamās mājas sienā, nodarot tai bojājumus.

Izsaukumu uz notikuma vietu saņēma arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Cietušie cilvēki atradās negadījumā iesaistītajos transportlīdzekļos, un viņi nodoti mediķiem, teica dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Viņa piebilda, ka trolejbuss, iebraucot ēkas sienā, radījis bojājumu, izsitot apmēram divus kvadrātmetrus lielu caurumu. Notikuma vietā strādā Rīgas būvvaldes būvinženieris, lai novērtētu situāciju ēkā. Savukārt "Rīgas satiksmes" autoevakuators veiks avarējušā trolejbusa pārvietošanu.

Savukārt "Rīgas Satiksmes" pārstāve skaidroja, ka trolejbuss ir braucis pa Prūšu ielu, kad no Bultu ielas ir izbraukusi vieglā automašīna. Pagaidām nav zināmi notikušā apstākļi, tomēr tā rezultātā trolejbuss iebrauca dzīvojamajā ēkā.

Satiksmi notikuma vietā organizē Valsts policija. Sākotnēji bija pilnībā slēgta satiksme Prūšu ielā no Rušonu ielas līdz Bultu ielai. Tagad satiksme Prūšu ielā atjaunota abos virzienos, bet Bultu ielā - aizvien slēgta.

View this post on Instagram

A post shared by DTP Latvijā (@dtp_latvija) on