Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Covid-19 izplatība: aicina izvērtēt sabiedriskā transporta izmantošanas nepieciešamību Rīgā

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Vakar stājās spēkā Rīgas sabiedriskā transporta kustības izmaiņas vīrusa COVID-19 izplatības mazināšanas dēļ. Rīgas sabiedriskā transporta kustība tika samazināta par 20%, ņemot vērā, ka pasažieru plūsma ir mazāka par 50%. Tomēr Rīgas Dome aicina iedzīvotājus īpaši rūpīgi izvērtēt braucienu nepieciešamību laikā, kad jāievēro sociālā distancēšanās.

No šodienas 22. marta sabiedriskā transporta līdzekļu salonos tiks atskaņots aicinājums izvērtēt katra brauciena nepieciešamību. Lai mazinātu vīrusa COVID 19 izplatības risku, nepieciešama ikviena cilvēka iesaiste, tāpēc svarīgi, lai iedzīvotāji pēc iespējas mazāk sociāli kontaktētos un izmantotu sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā tikai tad, ja tas patiešām nepieciešams.

Līdz ar transporta kustības izmaiņām SIA “Rīgas satiksme” pastiprināti uzrauga salonu piepildījumu, lai pasažieru skaits saglabātos mazs. Tāpat uz līnijām tika laisti pēc iespējas visi lielās ietilpības transporta līdzekļi. Nepieciešamības gadījumā uzņēmums nekavējoties reaģēs, norīkojot papildus transporta līdzekļus.

Atgādinām, ka pasažieru iekāpšana un izkāpšana trolejbusos un autobusos tiek organizēta tikai pa vidējām un aizmugures durvīm. Tāpat ir pārtraukta biļešu tirdzniecība pie vadītāja, lai viņus pasargātu no iespējamās inficēšanās ar Covid-19. Tāpat noris pastiprināta sabiedriskā transporta salonu tīrīšana un ikdienas dezinfekcija.

Aktuālie Rīgas sabiedriskā transporta saraksti pieejami “Rīgas satiksme” mājaslapā http://rigassatiksme.lv