Neļaus automašīnām braukt pa nepabeigto Dienvidu tilta posmu

Rīgas pašvaldība neļaus automašīnām braukt pa nepabeigto Dienvidu tilta trešo kārtu jeb Zemgales virziena maģistrālā transporta mezglu, kas patlaban ir būvlaukums un nav nodots ekspluatācijā.

Internetā ievietotajā videomateriālā redzams, kā pa šo Dienvidu tilta posmu, kura būvniecība patlaban apturēta finansējuma trūkuma dēļ, pārvietojas automašīnas. Pie ceļa esošās aizlieguma zīmes, kas aizliedz iebraukšanu, ir nogāztas ielas malā.

Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Ķēdže pastāstīja, ka būvniekam ir nodota informācija atjaunot aizlieguma ceļa zīmi, kas norobežo Dienvidu tilta trešās kārtas būvlaukumu. Aizlieguma ceļa zīmes turklāt jāierīko pastāvīgi, nevis pagaidu, kā līdz šim.

Tāpat ir lūgts Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijai turpmāk pastiprināti uzraudzīt šo ceļa zīmju ievērošanas kontroli.

Kā ziņots, Rīgas dome Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības procesam šogad piešķīra tikai 1,26 miljonus latu nepieciešamo desmit miljonu latu vietā, līdz ar to būvniecības procesu šovasar pārtrauca.

Svarīgākais