Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

"Rīgas satiksme" šogad no domes budžeta papildus lūgs 2,5 miljonus eiro

© Vladislavs Proškins/F64

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" šogad no pašvaldības budžeta papildu dotācijā lūgs 2,5 miljonus eiro,  pastāstīja uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Vēl 11,9 miljonus eiro uzņēmums plāno lūgt par 2018.gadu. Pēc Zaķa teiktā, abas šīs summas esot kompensācijas iztrūkstošā daļa, kas "Rīgas satiksmei" pienākoties saskaņā ar normatīvajiem aktiem. "Tā ir summa, kuru pašvaldība mums nav izmaksājusi kompensācijās par pakalpojumiem, kurus sniedzam saskaņā ar domes lēmumiem," sacīja Zaķis.

Šajās summās ietilpst kompensācijas par atlaižu nodrošināšanu, par svētku dienām, kad sabiedriskais transports nodrošināts bez maksas, kā arī šo summu veidojot starpība starp biļetes cenu un pašizmaksu un citi faktori, informēja Zaķis.

Zaķis atzina, ka arī tad, ja pašvaldība neizmaksās uzņēmumam likumiski pienākošos kompensāciju, kapitālsabiedrība gadu varētu noslēgt bez zaudējumiem. 2018.gadu uzņēmums noslēdza ar sešu miljonu eiro zaudējumiem.

2018.gadā "Rīgas satiksme" gada sākumā no pašvaldības saņēma 108,69 miljonus un budžeta grozījumos tika piešķirti vēl 22,5 miljoni, tādējādi kopumā 2018.gadā dotācija sasniedza vairāk nekā 130 miljonus eiro. 2017.gadā uzņēmums no pašvaldības saņēma 122 miljonu eiro dotāciju.

Taujāts, kur izdevies ietaupīt, uzņēmuma pārstāvis uzsvēra, ka pagaidu valde ieguldījusi lielu darbu, lai normalizētu uzņēmuma finanšu plūsmu un sakārtotu saimniecības pamatus. Daļa naudas gan esot ietaupīta uz dažādu investīciju projektu piebremzēšanas un uzņēmuma attīstības rēķina.