Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Stājas spēkā paaugstinātas prasības taksometriem lidostā; uzzini izmaiņas!

© Andrejs Terentjevs/F64 Photo Agency

Šodien, 15.septembrī, ir beidzies pārejas periods, kas tika dots pārvadātājiem, lai pielāgotu taksometrus Autopārvadājumu likumā noteiktajām paaugstinātajām prasībām pakalpojumu sniegšanai starptautiskās lidostas “Rīga” teritorijā.

Turpmāk lidostas “Rīga” noteiktajā speciālajā zonā taksometru pakalpojumus drīkstēs sniegt tikai tie pārvadātāji, kas būs izpildījuši likumā noteiktās paaugstinātās prasības. Teritoriju lidostā nodalīs automātiskā barjera, kas tiks pacelta, identificējot pārvadātāju ar speciālo licences kartīti.

Speciālās licences kartītes izsniedz Rīgas plānošanas reģions. Lai tās saņemtu, pārvadātājam vai pārvadātāju apvienībai ir jāapliecina spēja nodrošināt pakalpojumu visā lidostas darba laikā, apkalpot personas ar invaliditāti, kā arī nodrošināt taksometrus ar 5-8 pasažieru sēdvietām un bērnu sēdeklīšiem. Tāpat noteikts ierobežojums autotransporta līdzekļa vecumam - tas nedrīkst pārsniegt 5 gadus.

Lai saņemtu licenci, pārvadātājam ir jāiesniedz apliecinājums, ka taksometra skaitītājos ir ieviests risinājums vaučera QR koda validācijai, kā arī apliecinājums par sadarbību ar vaučera tirgotāju.

Patlaban tirgotāji veic pēdējos tehniskos sagatavošanas darbus vaučeru pārdošanas nodrošināšanai atbilstoši VID noteiktajām specifiskajām prasībām kases sistēmām. Ņemot vērā apstākļus, attiecībā uz vaučeriem kontrolējošās institūcijas pirmajās trīs nedēļas piemēros “konsultē vispirms” principu.

Lidosta “Rīga” ir izveidojusi tīmekļa vietni www.airport-transport.lv , kurā pasažieri var ērti iegūt informāciju par taksometru un sabiedriskā transporta pakalpojumiem, savukārt pārvadātāji - par kārtību, kādā tiek nodrošināta piekļuve speciālo licences kartīšu darbības teritorijai lidostā. Arī lidostas terminālī būs pieejama informācija pasažieriem un pirmajās jaunās kārtības darbības dienās tiks norīkoti papildus darbinieki, kas sniegs nepieciešamo informāciju pasažieriem.

Paredzēts, ka pirmās dienas tiks nodrošināti arī papildu reisi 322. ekspresbusa maršrutā atbilstoši lidojumu sarakstam laika posmos, kuros līdz šim sabiedriskais transports no un uz lidostu nekursēja. Informācija par papildreisu laiku pieejama maršrutu sarakstos galapunktos. Izvērtējot aktuālo situāciju, tiks lemts par papildreisu nepieciešamību vai to kursēšanas laika pagarināšanu.

Kā zināms, 1.septembrī ir stājušies spēkā grozījumi Autopārvadājumu likumā, kas nosaka paaugstinātas prasības taksometru pakalpojumu sniegšanai autoostās, dzelzceļa stacijās, lidostās un ostās. Atbilstoši likumā noteiktajam, Ministru kabinets šobrīd ir noteicis, ka šādas prasības tiek piemērotas starptautiskajā lidostā “Rīga”.