Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Kalnmeiers: Redzot "Rīgas satiksmes" lietas vērienus, ir grūti noticēt, ka "vadība" par to nezināja

© Vladislavs Proškins/F64

Redzot apjomīgās "Rīgas satiksmes" iepirkumu kukuļošanas krimināllietas vērienus, ir grūti noticēt, ka "vadība" par to nezināja, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pauda ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Šādi ģenerālprokurors atbildēja uz jautājumu par aizdomās turēto iespējamo saistību ar politiskajām partijām pietuvinātiem cilvēkiem, kurus dažkārt mēdz dēvēt par "vadību".

Līdzīgu redzējumu Kalnmeiers pauda arī par pašreiz aktuālo būvnieku karteļa lietu. Ņemot vērā, ka publiski izskan minējumi par būvfirmu pārstāvju iespējamo saistību ar politiķiem un politiskajiem spēkiem pietuvinātām personām, ģenerālprokurors atzina, ka "ir pamats uzskatīt, ka tā tas varētu būt, bet izmeklēšanā tas ir jāpierāda ar pierādījumiem, faktiem, dokumentiem".

Kalnmeiers atturējās minēt, kādos termiņos krimināllietas par būvnieku karteli un "Rīgas satiksmes" iepirkumiem no Korupcijas novēršanas un apkarošanas un apkarošanas biroja varētu nonākt prokuratūrā, tomēr viņš atzina, ka abas lietas ir gan aktuālas, gan ļoti apjomīgas.

Ģenerālprokurors arī pastāstīja, ka "Rīgas satiksmes" krimināllietas uzraudzības pastiprinšānai pirms dažām dienām ticis norīkots vēl viens sevišķi svarīgu lietu prokurors. Tas esot darīts nevis stingrākai kontrolei, bet lai palīdzētu un veicinātu izmeklēšanu, dodot norādījumus.