Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Brasas pārvada remonts: slēgta satiksme virzienā uz centru

© F64 Photo Agency

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka no šodienas, 24.aprīļa, uzsākta pārvada pār dzelzceļu pie Brasas stacijas pārbūve, kā rezultātā slēgta transportlīdzekļu kustība pār Brasas pārvadu virzienā uz centru.

Šādas satiksmes organizācijas izmaiņas ieviestas, rūpīgi izvērtējot un izanalizējot visus iespējamos satiksmes organizācijas risinājumus Brasas tilta būvdarbu laikā.

Satiksmes organizācijas speciālisti konsultējoties un sadarbojoties ar VAS “Latvijas Valsts ceļi”, RP SIA “Rīgas satiksme” un Ceļu satiksmes drošības direkcijas speciālistiem, secināja, ka šis ir optimālākais risinājums, lai nodrošinātu satiksmes dalībnieku drošību būvdarbu laikā, kā arī, lai neradītu apjukumu satiksmes dalībniekos.

Satiksmes organizācijas izmaiņas saglabāsies līdz pārvada pārbūves darbu beigām, kas nodrošinās ātrāku būvdarbu pabeigšanu. Turklāt, jāņem vērā, ka virzienā uz centru ir iespējami vairāki apvedceļi, kurus nevarētu nodrošināt, ja slēgtu virzienu no Centra uz Gaujas ielu.

Iedzīvotājiem, kuri izmanto sabiedrisko transportu pār Brasas pārvadu, tiks nodrošināta nepārtraukta sabiedriskā transporta kustība abos virzienos.

Lai atvieglotu satiksmi AS “Latvijas Dzelzceļš” veicis pagaidu izmaiņas kravu pārvadājumu plūsmu organizācijā un Ezera ielas dzelzceļa pārbrauktuve būs nepārtraukti pieejama autotransportam visintensīvākajos satiksmes periodos.

Ezera ielas dzelzceļa pārbrauktuve autotransportam būs nepārtraukti pieejama darba dienās no plkst.7.30 līdz 9.30 un no plkst. 17.30 līdz 19.30.

Jāņem vērā, ka pārvirzot kravu plūsmu uz jauno Krievu salas termināli, uz pusi tiks palielināta Vietalvas ielas pārbrauktuves pieejamība autotransportam.

Atgādinām, ka ar Valsts policijas lēmumu šorīt plkst.5 tika slēgts Augusta Deglava pārvads. Aicinām iedzīvotājus izmantot sabiedrisko transportu, kuri šobrīd novirzīti pa Jorģa Zemitāna pārvadu un Matīsa ielas dzelzceļa pārbrauktuvi. Savukārt tie autovadītāji, kuriem ikkdienas gaitās jādodas ar automašīnu, kā apvedceļu aicinām izmantot Gaisa tiltu, Jorģa Zemitāna pārvadu, dzelzceļa pārbrauktuvi Matīsa ielā un Gustava Zemgala gatves pārvadu.

Ņemot vērā labvēlīgos laika apstākļus, aicinām iedzīvotājus apsvērt iespēju un izvēlēties alternatīvus pārvietošanās līdzekļus.