Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Kā var apbraukt sastrēgumus Rīgā pārvadu remontu laikā

© Oksana DŽADANA, F64 Photo Agency

Baisa vasara ir sākusies. Vismaz Rīgas ielu, tiltu, satiksmes pārvadu remontu dēļ tā solās būt karsta un īpaši neērta autovadītājiem un sabiedriskā transporta pasažieriem. Sastrēgumu nebūs varbūt tikai Vecrīgā. Šorīt piecos no rīta tika slēgts Augusta Deglava ielas satiksmes pārvads. Arī sabiedriskais transports ir novirzīts pa apbraucamām ielām. Pat gājējiem tur nebūtu jāatrodas.

Ekrānuzņēmums no Neatkarīgās

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis uzskata, ka Deglava ielas tiltu satiksmei var atvērt īsā laikā, un tas būs atkarīgs no Rīgas pašvaldības rīcības. Tiltu atkal atvērs, tiklīdz būs izpildītas Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) prasības, proti, Rīgas dome būs iesniegusi nepieciešamos dokumentus, kas ļaus pārliecināties par tilta drošumu. «Mēs uzskatām, ka tas izdarāms ļoti īsā laikā,» teica I. Ķuzis. Viņš atzina, ka Rīgas dome ir daudz izdarījusi, tomēr vēl pastāv bažas, ka tilts nav pilnībā drošs.

Savukārt Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks sacīja, ka BVKB prasības nav precīzi formulētas un nav saprotams, ko īsti birojs vēlas. Tās precizēja BVKB direktores vietnieks Māris Demme, sakot, ka Rīgas pašvaldība piedāvā racionālus priekšlikumus, ir veikta būves izpēte, tikai atzinums vēl neesot iesniegts. Tomēr vakar speciālisti ar šo dokumentu ir iepazinušies un ierosinājuši tilta drošuma labad veicamos darbus papildināt. Tilta visvairāk bojātais balsts ir papildus jāatbalsta, ja to izpildīs, tad «šaubas tiks noņemtas». Kamēr konstrukcijas nav norobežotas, satiksmes aizliegums būs spēkā.

Valsts policija nodrošinās satiksmes regulētājus krustojumos, bet par transporta kustību un satiksmes organizāciju tomēr atbild uzņēmums Rīgas satiksme. Slēdzot sabiedriskā transporta kustību pār Deglava ielas tiltu, vairāku autobusa un dažu trolejbusa maršrutus novirzīs pa Zemitāna tiltu, izņemot 13. autobusu, kas brauks pa Matīsa ielas dzelzceļa pārbrauktuvi. Vakar vēlā pēcpusdienā vēl nebija zināms, vai uz laiku tiks slēgts 11. trolejbusa maršruts. Papildu reisi pagaidām netiek plānoti. To varētu darīt tad, ja būtiski vairāk cilvēku sāks izmantot sabiedrisko transportu.

Ekrānuzņēmums no Neatkarīgās

SATIKSMES IEROBEŽOJUMI RĪGĀ

*Saistībā ar remontdarbiem no 24. aprīļa līdz 20. augustam būs slēgta transportlīdzekļu satiksme (izņemot sabiedriskā transporta) uz Brasas tilta virzienā uz pilsētas centru. Būvdarbi tiks organizēti vairākos posmos, nodrošinot nepārtrauktu sabiedriskā transporta kustību, bet ierobežojot pārējo transportlīdzekļu kustību virzienā uz pilsētas centru.

*Saistībā ar rakšanas darbiem no 25. aprīļa līdz 23. maijam būs ierobežota transportlīdzekļu satiksme Jaunciema gatvē, posmā no Arāju ielas līdz pagriezienam uz Carnikavu (P1), darbus veicot pa posmiem.

*Saistībā ar ceļa izbūves darbiem no 25. aprīļa līdz 15. maijam būs ierobežota transportlīdzekļu satiksme Lubānas ielas un Garās ielas krustojumā.

*Saistībā ar ūdensvada remonta darbiem no 25. aprīļa plkst. 8 līdz 26. aprīļa plkst. 16 un no 29. aprīļa plkst. 8 līdz 30. aprīļa plkst. 16 būs ierobežota transportlīdzekļu satiksme Aleksandra Čaka ielā, posmā no Matīsa ielas līdz Bruņinieku ielai.

*Saistībā ar ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi no 25. aprīļa līdz 3. maijam būs ierobežota transportlīdzekļu satiksme Daugavgrīvas ielā, posmā no Pulka ielas līdz Mazajai Ūdens ielai.