Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Autobusu sarakstos būs īpaši jāatzīmē reisi vieglākai iekļūšanai invalīdiem

© f64

Ministru kabinets (MK) otrdienas sēdē apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) grozījumus MK noteikumu projektā "Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā", kas paredz autobusu sarakstot norādīt reisus, kuros cilvēkiem ar kustības traucējumiem būs vieglāka iekļūšana autobusā.

Viņa norādīja, ka jaunie grozījumi paredz līdz 2021.gadam visos reģionālās nozīmes autobusu maršrutu pieturvietās nodrošināt vienāda dizaina un vienāda satura autobusu kustības sarakstus.

Pēc viņa sacītā, daudzās reģionālas nozīmes maršrutu pieturās esošie autobusu kustību saraksti nav vizuāli pievilcīgi, nav ērti lietojami pasažieriem, nesatur aktuālu informāciju, kā arī bieži vien viegli demontējami un sabojājami. Turklāt, ja vienā pieturvietā pasažieru apmaiņu veic dažādi pārvadātāji, tad pieturvietā atrodas vairāki dažāda dizaina un informāciju saturošie autobusu kustības saraksti, kuros sabiedriskā transporta pakalpojumu lietotājam ir grūti orientēties.

Kā norādīja Kancēna, jaunais regulējums paredz, ka "Autotransporta direkcija" pakāpeniski līdz 2021.gada 31.decembrim reģionālās nozīmes autobusu maršrutos iekļautajās pieturvietās veiks kustības sarakstu plākšņu pirmreizējo uzstādīšanu un informācijas ievietošanu autobusu kustības sarakstu plāksnēs. Pēc tam informāciju uz plāksnēm aktualizēs pārvadātājs, kas sniedz sabiedriskā transporta pakalpojumus reģionālās nozīmes maršrutā vai reisā, kurā tiek mainīta autobusu kustību sarakstā iekļautā informācija vai informācija, kas ir attēlota kustību sarakstu plāksnēs.

Viņa piebilda, ka pārvadātājs kustību sarakstu ģenerēšanai izmantos Autotransporta direkcijas tīmekļvietnē pieejamo formu. Līdz ar to tādejādi tiks nodrošināts, ka visās reģionālās nozīmes autobusu maršrutu pieturvietās atradīsies vienāda dizaina un vienāda satura autobusu kustības saraksti.