Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Sarkandaugavā aiztur šoferi pamatīgā kunga prātā

© Rīgas Pašvaldības policija

Sestdien, 9.martā, pulksten 23.09 Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot Sarkandaugavā, ievēroja kādu Hyundai markas automašīnu, kas nepārliecinoši piedalījās ceļu satiksmē. Izmantojot gaismas un skaņas signālus, autovadītājam vairākkārtīgi dots rīkojums apturēt transportlīdzekli.

Tikai pēc trešā rīkojuma autovadītājs apstājās ceļa malā. Izjautājot vīrieti, kāpēc netika transportlīdzeklis apturēts jau pēc pirmā rīkojuma, viņš apgalvoja, ka ne gaismas, ne skaņas signālus neesot ne redzējis, ne dzirdējis.

Ņemot vērā, ka vīrietim līdzi nebija autovadītāja apliecības, viņam lūgts noslāpēt automašīnu, no tās izkāpt un pieiet policijas operatīvā transportlīdzekļa. Autovadītājs streipuļojot un klūpot piegāja pie policijas busiņa, kur veikta datu pārbaude. Pārrunu laikā vīrietis atklāja, ka pirms sēšanās pie automašīnas stūres izdzēris aptuveni litru alus.

Transportlīdzeklī atradās vēl divas personas, viena no tām nepilngadīga. Pēc liecību uzklausīšanas pasažieri devās prom.

Uz notikuma vietu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri autovadītājam veica alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka vīrietis ir 3,65 promiļu reibumā. Darbu notikuma vietā turpināja Valsts policija.