Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Vilciens Kijeva-Rīga no janvāra beigām kursēs reizi četrās dienās

© Dmitrijs Šuļžics/F64 Photo Agency

Pasažieru vilciens Kijeva-Minska-Viļņa-Rīga, kas pašlaik kursē reizi nedēļā, no 30. janvāra kursēs reisi četrās dienās, sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis Ukrainas valsts dzelzceļa uzņēmuma "Ukrzaļiznicja" valdes priekšsēdētājs Jevhens Kravcovs.

"Vietu aizpildījums virzienā Kijeva-Rīga ir 49%, atpakaļceļā - 40%. Tie ir labi rādītāji, kas liecina, ka satiksme ar Eiropas valstu galvaspilsētām ir populāra un ekonomiski rentabla Ukrainas dzelzceļam," norādījis Kravcovs.

Jau ziņots, ka 28. septembrī no Kijevas caur Minsku un Viļņu uz Rīgu reizi nedēļā sāka kursēt Ukrainas dzelzceļa formējuma starptautiskais pasažieru vilciens.

Jaunais vilciena maršruts tapis, sadarbojoties Ukrainas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas dzelzceļa uzņēmumiem. Latvijas teritorijā tā operators ir "Latvijas dzelzceļa" (LDz) meitaskompānija SIA "LDz Cargo".

Starp Latviju un Baltkrieviju pastāv vīzu režīms, tādēļ, šķērsojot šīs valsts teritoriju, piemēram, ceļā uz Ukrainu, var būt nepieciešama tranzīta vīza.

Pašlaik notiek sarunas starp "Ukrzaļiznicja" un Igaunijas valsts dzelzceļa uzņēmuma "Eesti Raudtee" pārstāvjiem par šī vilciena maršruta pagarināšanu līdz Tallinai.