Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Šorīt sniegs un apledojums daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 211 Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apmierinoši braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Līgatnes līdz Veclaicenei, uz Valmieras šosejas (A3) posmā no Braslas tilta līdz Stalbei un no Strenčiem līdz Valkai, uz Liepājas šosejas (A9) no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem un no Grobiņas līdz Liepājai, uz Ventspils šosejsa (A10) no Usmas līdz Ventspilij, uz šosejas Liepāja-Rucava (A11) visa maršruta garumā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā valstī izņemot Cēsu apkārtni.

LVC atgādina, ka utovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem daudzviet ir sniegs, kā arī var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

LVC atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Tostarp LVC aicina informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.