Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Sniegs vietām apgrūtina braukšanu pa autoceļiem

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Šorīt sniegs vietām apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 24 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Krāslavas līdz Pāterniekiem, uz Ventspils šosejas (A10) posmā no Talsiem līdz Usmai, uz Rēzeknes šosejas (A12) posmā no Rēzeknes līdz Terehovai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Krāslavas, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Talsu un Ventspils apkārtnē.

LVC lūdz autovadītājiem būt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Tostarp LVC atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Arīdzan LVC aicina informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.