Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Rīgā \ Satiksme

Rīgā personām ar funkcionāliem traucējumiem tiks atvieglota transporta pabalsta saņemšana

© Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency

Turpmāk personām ar funkcionāliem traucējumiem, kuras nespēj pārvietoties ar sabiedrisko transportu, izziņa transporta pabalsta saņemšanai Rīgas sociālajā dienestā būs jāiesniedz tikai vienreiz.

Šis pabalsts pienākas personām, kurām izsniegta Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas izziņa, kurā noteikts, ka sabiedriskā transporta izmantošana objektīvu iemeslu dēļ nav ieteicama vai iespējama.

Līdz šim izziņa iedzīvotājiem bija jāaktualizē katru gadu, taču Rīgas domes pieņemtās izmaiņas paredz, ka turpmāk pabalsta saņēmējiem tas katru gadu vairs nebūs jādara un pabalsts automātiski tiks piemērots līdz izziņā norādītā termiņa beigām.

Kā ziņots, no 2018. gada 1. janvāra spēkā stājušies Rīgas domes saistošie noteikumi, kas paredz pabalstu piešķiršanu personām ar funkcionāliem traucējumiem, kuras nevar pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Noteikumi paredz iespēj saņemt 284,57 eiro pabalstu gadā jeb 23,72 eiro mēnesī, lai nodrošinātu sev speciālā autotransporta vai taksometra izmantošanu vai arī degvielas iegādi. 71,14 eiro mēnesī var saņemt arī hroniskās nieru mazspējas slimnieki, kuriem nepieciešams veikt hemodialīzes pārbaudes.